Presidenttikierroksella

Syyskuussa Kulttuuritontut -hanke järjesti Presidenttikierroksen Kärsämäeltä Nivalaan ja Haapajärvelle. Matkan aikana nivalalainen tarinankertoja Kari Krapu viihdytti osallistujia tarinoillaan Nivalasta, nivalalaisuudesta ja muista matkan teemaan liittyvistä aiheista. Ensimmäisenä kohteena kierroksella oli Katvalan kotiseutumuseo Nivalassa. Saimme kuulla mielenkiintoisen esittelyn Katvalan kotiseutumuseon historiasta ja Nivala-seuran toiminnasta. Aihe synnytti vilkasta keskustelua. Osallistujilla oli myös aikaa tutustua museoon omatoimisesti.

 

Katvalan kotiseutumuseosta lähdimme kiertoajelulle Nivalaan. Pystähdyimme mm. nivalalaisen työn muistomerkillä Tillarilla.

CAM00068

Kiertoajelun jälkeen siirryimme Kyösti ja Kalervo Kallion museoon. Opastetun kierroksen aikana kuulimme Kyösti Kallion elämästä ja poliittisesta urasta sekä hänen poikansa kuvanveistäjä Kalervo Kallion elämästä ja tuotannosta.

Lounastauon jälkeen ajelimme kauniissa säässä Nivalasta Haapajärvelle. K.J. Stålbergin lapsuudenkoti on museoitu kauniisti ajankuvan mukaisesti. Paikka oli täynnä kauniita yksityiskohtia.

Lopuksi kävimme Haapajärven Lemmensillalla ihailemassa kauniita maisemia.

Lemmensillan jokitörmällä on vanha Ylipään koulu. Ryhmäkuva tyytyväisistä osallistujista otettiin koulun portailla.

CAM00170

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: